flexibility_header

Flexibiliteit

Audi Brussels biedt haar medewerkers flexibele werkdagen en een competitief en prestatiegericht loonpakket, met verschillende aanvullende voordelen.

Als werkgever in de metaalsector sluit Audi Brussels arbeidsovereenkomsten op basis van de cao's van de metaalindustrie en dat houdt voor jou als werknemer veel voordelen in. Naast je salaris krijg je sociale premies en extralegale voordelen.

Elke medewerker ontvangt naast extra vergoedingen zoals vakantiegeld en een dertiende maand ook twee collectieve bonussen, afhankelijk is van het succes van de onderneming en haar bedrijfsresultaat.
Voor bedienden is er daarnaast een individuele bonus voorzien op basis van persoonlijke doelstellingen.

De individuele bonus kan je indien gewenst flexibel laten uitbetalen. Zo kan je bijvoorbeeld een bepaald bedrag besteden aan het ter beschikking krijgen van een wagen, laptop, gsm, tankkaart,… en zo meer. Er zijn dus verschillende soorten bonussen en verschillende manieren om ervan te genieten.

Bedienden hebben toegang tot glijdende werktijden en er zijn flexibele arbeidstijden ingevoerd waarmee je je werktijd zelfstandig kan indelen.
Voor arbeiders bestaan er tijdsregelingen die flexibiliteit toelaten in functie van de actuele benodigde productiecapaciteit. En dat terwijl een constant loon gegarandeerd blijft.