innovation_header

Innovatie

Some call it work. We call it: electrifying.

Het toevoegen van de e-tron aan het gamma illustreert Audi’s voortdurend streven naar innovatie. Maar of het nu gaat om onze wagens, installaties, procedures of processen: waar het beter kan, willen we altijd beter doen.

Bij Audi antwoorden we proactief op de uitdagingen die digitalisatie, robotisering en nieuwe energieën met zich meebrengen. Globale tendensen zoals duurzaamheid en verstedelijking beïnvloeden de behoeften van de markt. De klant verwacht meer dan een cool design, veel paardenkracht en intens rijplezier. Hij wil ook digitaal geconnecteerd zijn. Emissie vrij rondrijden.

Creatieve ideeën worden daarom dagelijks getest binnen onze diverse afdelingen. We beschikken dan ook over ultramoderne robotinstallaties en een duurzaam ontwikkelde automatiseringstechniek.
Wie de auto van morgen wil bouwen, komt niet ver met de structuren van gisteren.

Wist je overigens al dat zich op het dak van de Audi fabriek in Vorst de grootste zonnestroominstallatie van Brussel bevindt? 37.000 m2 opgewekte zonnestroom die we volledig lokaal verbruiken en die de jaarlijkse C02-uitstoot van de fabriek opmerkelijk vermindert.

Frederik Claes, 34, Projectingenieur

De Audi e-tron zal de manier waarop we auto’s bouwen ingrijpend veranderen. Als projectingenieur is het mijn taak om de nu nog lege productiehal efficiënt voor te bereiden op de aankomende productie van de e-tron. Van scratch zo’n project realiseren, geeft veel voldoening.’

Lenni Debraekeleer, 27, Kwaliteitsingenieur

Op de kwaliteitsafdeling focus ik me op de planning van de nieuwe batterijproductie. Ik sta in nauw contact met collega’s in Duitsland met wie ik overleg over de bouwwerken, productieopbouw en automatiseringen. Hier in Brussel werk ik intensief samen met Frederik, om de productiehal perfect in te richten.’