Patrick Danau spreekt VOKA toe

Fabrieksdirecteur Patrick Danau heeft ongeveer 200 gasten van de Vlaamse Handelskamer “Voka” toegesproken over de toekomst van de stadsmobiliteit. Op uitnodiging van “Voka Metropolitan” heeft de heer Danau zich geuit over betekenisvolle droombeelden in het domein van de mobiliteit en over toekomstige projecten van Audi.

Foto_urbane_Mobilität_3_small

Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets, schepen van mobiliteit van de stad Brussel, Els Ampe, Vice-Gouverneur Jozef Ostyn evenals hooggeplaatste vertegenwoordigers van de parlementen, instanties, verbonden en ondernemers waren enthousiast over de toespraak.  Zowel politieke als economische besluitvormers vergaarden informatie uit eerste hand over de huidige trends, die de op de mobiliteit van morgen een invloed zullen uitoefenen.
 
Een vooruitstrevend merk als Audi moet de trends van onze maatschappij serieus nemen. Zo heeft Audi uit de tendens van de laatste jaren begrepen dat tegen 2030 waarschijnlijk meer dan 50% van de wereldbevolking in grootsteden zal wonen. Daaruit wordt verstaan dat mobiliteit op een nieuwe manier georganiseerd zal moeten worden. Patrick Danau is er sterk van overtuigd, dat Audi door de discussie met infrastructuur-ontwikkelaars of architecten wijzer zal worden. Dit in het bijzonder bij problemen die overmorgen opgelost moeten worden.
 
Het elektrificeren van wagens is één van de belangrijkst preoccupaties van Audi op dit moment. In 2018 zal bij Audi Brussels de eerste volledig elektrische SUV in de Audi-geschiedenis ooit van de band lopen. Momenteel bereidt de fabriek zich volop voor op de productie van dit hoogtechnologisch product. Omvangrijke bouwwerken en talrijke projecten gaan de aanloop van de Audi e-tron vooraf. Audi Brussels heeft volgens fabriekschef Patrick Danau een duidelijk plan waar men met de Audi e-tron naar toe wil. Nu is het aan de politiek om een overeenkomstige oplaadstructuur in ballingscentra zoals Brussel in te richten, zodat onze klanten de e-tron dagelijks kunnen gebruiken.
 
De volgende grote trend zal volgens Danau die van de digitalisering zijn, het beheren van Big Data. Dit zou de megatrend worden van de komende jaren. Hoe de juiste informatie in handen krijgen, hoe  ze zinvol filteren en vervolgens omzetten in beslissingen en dit alles terwijl men met de wagen rijdt? Dat zou een doorslaggevende uitdaging zijn, aldus Danau.
 
Audi zet in op automatisch en verbonden rijden. Dit levert bovendien  naast de teruggewonnen tijd twee grote bijkomende voordelen op. Ten eerste zal het de veiligheid op onze wegen sterk verhogen. 90% van de ongevallen zijn immers te wijten aan menselijke fouten of ontstaan door afleiding, vermoeidheid of overmacht in complexe gevaarlijke verkeerssituaties. Een tweede voordeel is dat de efficiëntie in het verkeer verhoogd wordt. Files vermijden, meesurfen op de groene stroom: het gaat hier niet alleen om individuele troeven voor de klant, maar ook voor de maatschappij. We halen  tenslotte allemaal meer voordeel uit een verhoogde veiligheid en verminderd energieverbruik!

Foto_urbane_Mobilität_1_small